Saopštenje

Iako patetičan, pokušaj fotomontaže Vagnerove zastave na fotografiji na kojoj članovi GLASa drže zastavu Evropske Unije, zapravo je pokazatelj rastuće nervoze u političkim krugovima vlasti ali i desno orijentisanim strankama opozicije. Zajednički istupi GLASa, GDFa i Grupe Oktobar i jasnoća političkog stava mnogima ne prijaju, jer ogoljavaju njihov populizam, politikanstvo i licemerje.

Nevešt pokušaj da nam se podmetne kako "navijamo" za Vagner a protiv idola srpskih "patriota" Putina propao je u startu iz jednostavnog razloga: naši stavovi su nedvosmisleni - u obračunu plaćenika, psa rata, naciste i kriminalca protiv diktatora, autokrate i surovog imperijaliste navijamo za potpunu dezintegraciju obe strane.

Rusija je naci-staljinistička kriminalna orijentalna despotija čiji smo prvi čin raspada imali prilike da pratimo juče. Taj čin istovremeno je ogolio istinu o ,,drugoj najjačoj vojsci na svetu’’ i najavio skori kraj agresije na Ukrajinu koja će u narednim mesecima povratiti svoju teritoriju i oterati zavojevača. Krajnje je vreme je da se političari u Srbiji pozabave interesima građana - da skinemo ruski jaram, okrenemo se snažno ka EU i evroatlantskim integracijama i pošaljemo Vučićev režim u političku prošlost.


Glas