Dragi prijatelji,

Obraćamo vam se sa ciljem da objasnimo našu odluku da izađemo na predstojeće izbore sa listom pod nazivom "Srbija na Zapadu - Da se struka pita - Vladimir Kovačević, Zoran Vuletić i Nemanja Milošević" koalicije Nova - Da se struka pita, GDF, GLAS i Libdem. Od svog osnivanja 2019, a posebno od poslednje izborne Skupštine maja ove godine, GLAS radi na promociji i okupljanju partnera oko ideje Srbije na Zapadu, evroatlantske Srbije, građanske, liberalne, demokratske, sekularne, slobodne Srbije, koja živi u miru i slozi sa susedima.

Na ovim izborima ne postoji lista koja se bori za Srbiju kakvu želimo mi iz GLAS-a:
1. Punopravno članstvo u NATO i ubrzano ispunjavanje kriterijuma za članstvo u EU
2. Normalizacija odnosa sa Kosovom kroz primenu Evropskog plana i podršku članstvu Kosova u UN i drugim MO
3. Usklađivanje spoljne i bezbednosne politike sa EU, sankcije Rusiji, vojna i politička pomoć Ukrajini
4. Nova regionalna politika zasnovana na sećanju i suočavanju sa ratnim zločinima i nemešanju u unutrašnje stvari susednih država
5. Deklerikalzacija države i javnog sektora
Zbog toga smo se okupili sa istomišljenicima kako bismo Srbiji ponudili državu dostojnu svojih najboljih građana. Mi govorimo neprijatne istine jer su za ozdravljenje naše države potrebni bolni rezovi. Da bi nas građani čuli, a ne samo čitali, moramo se pojaviti na izborima.

Početak naše kampanje je zakazan za sutra, u četvrtak 9.11. u 12h konferencijom za štampu u prostorijama Nove, Terazije 29/I, nakon čega će odmah početi i prikupljanje potpisa podrške našoj listi. Spisak svih lokacija i termina za prikupljanje potpisa objavićemo naknadno.
Obećavamo vam, dragi prijatelji, biće teško. I nećemo moći bez vas. Stranke na vlasti imaju poslušnu vojsku koja živi u strahu od gubitka državnog posla, pa im je lako da skupe stotinak hiljada potpisa za veče, pa čak i da pripomognu nekim "opozicionim" listama.
Logistiku i podršku United grupe ima i najveća opoziciona grupacija Srbija protiv nasilja. Naša koalicija nema ništa od toga. Ima samo dobru volju, želju da se bori za istinu i za bolju Srbiju i ima vas koji podržavate tu ideju. Tražimo vaše poverenje pre svega kroz potpis podrške našoj listi, a potom i kroz glas na izborima, uz čvrsto obećanje da nećemo promeniti nijedan naš stav zbog kojeg ste nas podržali. Povedite bračnog druga ili partnera, prijatelje, rođake, kumove, komšije, podržite nas.
Zajedno možemo do cilja!

Pustimo svi GLAS iz grla - Srbija na Zapadu!

Živela evroatlantska, građanska, liberalna, demokratska, sekularna i slobodna Srbija!


Nemanja Milošević